Informatie over financial lease

 

Financial Lease wat is dat nou precies?

Financial lease is een speciale zakelijke financieringsvorm voor ondernemers. 

Je wordt gedurende de looptijd economisch eigenaar van het voertuig. Het voertuig dient als onderpand en daarom gelden er versoepelde richtlijnen voor acceptatie. Aan het einde van de looptijd wordt door de bank ook het juridische eigendom overgedragen omdat de financiering is terugbetaald. 

Omdat het voertuig je eigendom is, is dit dan ook een flexibel product en met name ook zeer interessant om binnen de boekhouding op te voeren.

Je aanvraag via Lease Fabriek wordt snel verwerkt en doorgaans heb je binnen 24 uur (op werkdagen) dan ook een terugkoppeling en weet je waar je aan toe bent.

Heb je reeds een voertuig op het oog? Ga dan direct naar de calculator/aanvraagpagina en plaats vrijblijvend binnen 2 minuten je Financial lease aanvraag.

Heb je nog geen voertuig op het oog? Dan kun je uiteraard ook kijken in de actuele voorraad van de met ons samenwerkende autobedrijven en inzien wat de indicatie is voor de maandtermijn en van daaruit je vrijblijvende financial lease aanvraag doen!

Onderstaand tref je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Nee, financial lease is een term en product voor ondernemingen,  ondernemers en zzp’ers. Een particulier kan dan ook GEEN financial lease aangaan maar moet zich wenden tot de banken die een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanbieden. Wij als intermediair werken voor financial en operational lease alleen voor ondernemers!

Omdat wij zeer goede bankcontacten hebben zijn doorgaans de ondernemings-en voertuiggegevens voldoende voor een vooracceptatie op financial lease. In sommige gevallen zijn jaarcijfers en aanvullende stukken noodzakelijk. Je kunt daarom eenvoudig binnen enkele minuten een aanvraag doen via ons aanvraagformulier.

Veelal binnen 24 a 48 uur kunnen wij je het leaseakkoord doorgeven. Wij informeren je altijd direct indien er meer bekend is over de financial lease aanvraag.

Dat is op voorhand niet te zeggen.

Alles hangt af van het risico voor de banken. Het kan best zijn dat op basis van negatieve ervaringen met de branche Bank A, B en C geen voorstel willen/kunnen doen maar bank D wel. Er zijn vele financial lease maatschappijen en die hanteren allemaal verschillende acceptatiecriteria. 

De range van rentepercentages van financial lease maatschappijen/banken variëren van 4.5% tot 13% alles afhankelijk van het risico gemoeid met de lease. Verwar Rentepercentages en kredietvergoedingen NIET met percentages voor hypotheken of particulieren: dat zijn geheel andere producten, met veel minder risico en de gelden daarvoor worden ook veel goedkoper ingekocht dan een zakelijke financiering/lease.

Grofweg kun je stellen dat een onderneming die minimaal 20 jaar bestaat, jaarcijfers van het afgelopen jaar beschikbaar heeft die er keurig uitzien met hoge winsten, geen negatief eigen vermogen en er ook nog eens een flinke aanbetaling wordt gedaan de meeste kans maakt op een voorstel van alle banken en maatschappijen en het minst risico heeft.

De verschillende banken en maatschappijen hanteren hier diverse regels voor. Je kunt echter wel rekening houden met het feit dat wanneer een personen voertuig 14 jaar oud ‘wordt’ de financial lease dat jaar en dezelfde maand moet aflopen. Wanneer je rekening houdt met een minimale looptijd van  2 jaar (24 maanden), mag een personenauto dus maximaal circa 12 jaar oud zijn of jonger op het moment van aangaan van het leasecontract.

Dit hangt uiteraard af van welke bank of maatschappij het akkoord heeft afgegeven. Doorgaans is het mogelijk de volledige afwikkeling al binnen 2 werkdagen af te ronden. Wegrijden met de auto van keuze kan dus zeer snel!

Lease Fabriek is een onafhankelijk tussenpersoon in lease oplossingen. Wij zijn als een van de weinige financial lease aanbieders geen autobedrijf. Je mag dus altijd zelf bepalen waar en tegen welk bedrag je het voertuig aanschaft. Hierdoor kunnen wij wél onafhankelijk zijn en je altijd van het beste advies en voorstel voorzien. Een auto verkopen én ook de lease aanbieden gaat belangenloos nooit samen!

Ja, dat is mogelijk. De meeste maatschappijen met financial lease financieren alleen de werkelijke investeringswaarde van het voertuig voor het bedrijf. Dat komt dus neer op de aanschafwaarde exclusief BTW daar de BTW verrekend of zelfs teruggevorderd mag worden. Er zijn echter ook enkele partijen die ook de BTW kunnen meefinancieren. Er ontstaat dan wel een maandtermijn die BTW belast wordt.

Daar is een simpel antwoord voor: dan zijn wij niet meer onafhankelijk. 

We hechten als financieel intermediair veel waarde aan onafhankelijkheid. Daarom hebben we dan ook niet 1 bank of partij waar we mee samenwerken want ook dan zouden we niet onafhankelijk kunnen zijn. Wij van Lease Fabriek werken voor jou, de klant en stellen alles in het werk om voor jou het beste voorstel te verkijgen.

Heb je echter een specifieke voertuigwens dan kunnen we je uiteraard altijd doorverwijzen naar een van de samenwerkende autobedrijven of kun je gebruik maken van de importservice waarbij we je eveneens weer doorverwijzen naar samenwerkende bedrijven die de experts zijn op dat gebied.

Ja, alle componenten die onderdeel zijn van de financial lease overeenkomst staan na ondertekening vast. Gedurende de looptijd kan de maandtermijn dus niet omhoog of omlaag gaan. Wel zo fijn dus!

Ja, alle componenten die onderdeel zijn van de financial lease overeenkomst staan na ondertekening vast. Gedurende de looptijd kan de maandtermijn dus niet omhoog of omlaag gaan. Wel zo fijn dus!

Ja, alle componenten die onderdeel zijn van de financial lease overeenkomst staan na ondertekening vast. Gedurende de looptijd kan de maandtermijn dus niet omhoog of omlaag gaan. Wel zo fijn dus!

Ja, financieel lease is het meest flexibel product binnen de lease die we kunnen aanbieden. Je bent eigenaar van het voertuig en kunt het voertuig op elk moment naar wens verkopen of inruilen.

Ja en ook de beste in het vak!

Jawel! Of een onderneming 20 jaar bestaat of 2 maanden, er kunnen mogelijkheden zijn tot financial lease.

Een startende onderneming brengt wel meer risico met zich mee: men heeft zich namelijk nog niet kunnen bewijzen met jaarcijfers. Er is dus voor de bank meer risico om een financial lease te verstrekken, dat willen ze dan ook in veel gevallen beperken met een stukje risicoafdekking. De risicoafdekking wordt gedaan met een aanbetaling naast de BTW. De aanbetaling voor startende ondernemingen varieert per geval en bank/maatschappij en kan oplopen tot circa 40% van de aanschafwaarde exclusief de BTW.

Let wel: van een starter wordt ook verwacht dat men een starterswaardig voertuig wil leasen. Zo is een Audi A6, een Range rover of bijvoorbeeld een BMW 5 serie geen voertuig die past bij een startend bedrijf, een Volkswagen Polo bijvoorbeeld wel. Een startend schildersbedrijf heeft ook niets aan een Volkswagen polo voor zijn bedrijf, maar wel iets aan een bedrijfsbus. Zo kijken de banken naar de aanvragen.

Op het moment dat het voertuig zakelijk wordt aangemerkt en wordt geactiveerd op de balans mag je de aanschafwaarde exclusief BTW jaarlijks afschijven. Ook de kosten van onderhoud, brandstof en verzekering worden aangemerkt als zakelijke kosten en worden dus verrekend met de winst.

Ook daar zijn mogelijkheden voor als ondernemer. Neem contact met ons op na je akkoord en wij bespreken dit nader met je.

Nee, financial lease is een financieringsvorm voor ondenremers. De maandtermijn die je betaald is alleen voor het terugbetaling van de financiering inclusief de kredietvergoeding. Omdat je economisch eigenaar bent van het voertuig ben je zelf verantwoordelijk voor de overige kosten zoals: wegenbelasting, verzekering, regulier onderhoud en reparaties.

Ja! Bij elk financial lease contract bij welke bank dan ook is het VERPLICHT om het voertuig (het onderpand) ALLrisk te verzekeren.

Dit is verplicht omdat bij diefstal,ongelukken, etc de bank dan verzekerd is dat er een (gedeelte) van de schade wordt vergoed en ze niet nog blijven zitten met een grotevordering naar de klant.