Leasen met negatief BKR? Dat kan!

Lease Fabriek is de intermediair in lease die samenwerkt met nagenoeg alle banken en maatschappijen die lease aanbieden. Dit zorgt er dan ook voor dat wij meer kunnen dan wij dan ook en er een zeer grote kans is dat bij een afwijzing bij een andere maatschappij, wij je wel van een akkoord kunnen voorzien! Zeker bij een negatief BKR is dit het geval. 

Het handigste is dat je eerst controleert bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) welke coderingen van toepassing zijn. Bij het BKR worden alle kredietfaciliteiten geregistreerd om overcreditering te voorkomen. Een melding daar wil niet gelijk zeggen dat er geen mogelijkheden zijn, dit kan zelfs positief werken. Wanneer je bijvoorbeeld een financiering bent aangegaan en die netjes hebt afbetaald binnen de looptijd zonder achterstanden dan werkt dit zelfs positief: je hebt laten zien een goede betaler te zijn! Wanneer er betalingsproblemen zijn, wordt pas na 3 maanden een melding gemaakt van een A van achterstand bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Hier kent men hierna eventueel nog 4 zwaarte’s aan toe. Hoe langer de achterstand des te zwaarder de Achterstandscode. Via https://bkr.nl kun je inloggen via IDIN en vervolgens inzien hoe je geregistreerd staat.

Zoals gezegd kunnen wij bij een negatief BKR zelfs lease voorzien in sommige gevallen. Wat wel van belang is dat hetgeen waarop de achterstand(en) zijn opgelopen inmiddels zijn afbetaald en hersteld. De banken willen namelijk zien dat ‘men’ zijn leven heeft gebeterd en alles uit het verleden netjes is opgelost. Zonder een ‘H’ van hersteld (kortom, lopende achterstandscoderingen) zijn er dan ook geen mogelijkheden.

Je kunt je aanvraag plaatsen voor lease via: