Audi A4
2.0 TFSI 220pk+ Quattro DTM
Aanschafwaarde: € 14,795.00
Bouwjaar: 2006
Kilometerstand: 175649
Transmissie: Handmatig
Brandstof: Benzine
Kenteken: 01SGZV

Leasetermijnen:

Looptijd Leasetermijn
60 maanden: € 307.05
48 maanden: € 368.10
36 maanden: € 470.41

Omschrijving:

Audi bouwt de A4 DTM Edition in een gelimiteerde oplage. Hij ziet er niet alleen erg geslaagd uit, maar de Audi rijdt ook zo en je hebt er een absoluut uitmuntende zitpositie in. De A4 DTM Edition maakt zijn sportieve pretenties volledig waar.
Audi's DTM-titel in 2004 vormde de aanleiding voor deze A4 DTM Edition. Het merk heeft zich er met deze speciale editie van de A4 niet gemakkelijk vanaf gemaakt. Je zou de DTM Edition zelfs voor een S4 of RS4 kunnen aanzien. Wie goed kijkt, spot de verschillen. De voorbumper heeft grotere koelopeningen onder de grille, geflankeerd door openingen met zwart kippengaas. De koolstofvezel 'splitter' onder de voorbumper completeert de sportieve snuit. Via de verbrede dorpels komen we aan de achterkant, waar twee verchroomde eindpijpen van 10 cm doorsnede laten weten dat het menens is. Daartussenin zit een heuse, uit de racerij afkomstige, diffusor. Het toetje is de carbon achterspoiler. De auto heeft dankzij het S line-sportonderstel een stuggere afstemming van vering en demping. Hoewel het functionele aspect van de optische lekkernijen verwaarloosbaar is, ziet de A4 DTM Edition er ontegenzeggelijk gelikt uit.
De A4 hoest exact 220 paardenkrachten op. Het motormanagement van de tweeliter turbomotor met directe brandstofinspuiting is voor de gelegenheid iets aangepast. Het donkerbruine geluid van de stationair draaiende vierpitter verandert in een hitsig gegrom en gefluit wanneer je gas geeft. Onder de 2.000 tpm moet de boel nog even wakker worden, maar dan begint het grote sleuren. De teller van de in 'sprintblauw pareleffect' gespoten Audi staat binnen de zeven tellen op 100 km/h. De turbomotor heeft een explosief karakter en trekt probleemloos door tot 7.000 tpm. Hij kan z'n vermogen goed aan het asfalt kwijt dankzij de standaard quattro-aandrijving.


Gevoel
De A4 laat zich als aan een touwtje door de bocht loodsen. De besturing volgt echter niet één op één de commando's van de chauffeur, je mist bovendien wat gevoel en precisie. Het stuur is axiaal verstelbaar, een ideale positie instellen is geen probleem. De versnellingsbak werkt erg soepel en licht, evenals het koppelingspedaal. Iets meer weerstand had geen kwaad gekund. Dat geldt ook voor het rempedaal. Een sterk punt is de zitpositie. Het standaardmeubilair is vervangen door stoelen van Recaro. Die zitten top, bieden veel steun en je kunt ze lekker laag zetten, wat het sportieve gevoel verstekt. De imposante, elektrisch verstelbare zetels zijn bekleed met een combinatie van leer en een soort kortgeschoren badstof. Het duidelijkste sportieve statement maakt Audi met de carbon strip over de gehele breedte van het
dashboard en de portieren. Rond de pook duikt dit materiaal ook op. Verder is de cockpit hetzelfde als in de gemiddelde A4 en dat betekent een verzorgd en prima afgewerkt geheel met kwalitatief zeer hoogstaande materialen. De middenconsole met z'n vele kleine knopjes blinkt niet uit in overzichtelijkheid. En Audi zal er wel een verklaring voor hebben, maar die raamslingers achterin komen op ons over als een vlag op een modderschuit.

Van de Audi A4 DTM Edition komen er 75 naar Nederland. De Audi heeft bovengemiddelde rijeigenschappen en prestaties. Maar wat zit er allemaal op en aan de A4 DTM? Over het uiterlijk vertoon hebben het al gehad. Daarbij krijg je extra vermogen plus een S line-sportonderstel, elektrisch verstelbare Recaro-stoelen en lichtmetalen 18-inchwielen met 15 spaken. Dat zaken als ESP en tractiecontrole standaard aanwezig zijn, beschouwen we als normaal. En vergeet niet dat de A4 DTM vierwielaandrijving heeft.

Bedrijfsinformatie

Dit voertuig staat te koop bij Knijnenburg autobedrijf.

Financial lease via Lease Fabriek

Lease Fabriek zoekt voor u naar de best passende en meest voordelige financial lease oplossing op uw situatie. Wij werken met alle banken en maatschappijen samen zodat de acceptatiekans zo groot mogelijk is en wij voor u altijd het voordeligste voorstel uit het vuur kunnen slepen! Contact met onze klantenservice: 072-5317839 of per email via: info@leasefabriek.nl

Financial Lease voor dit voertuig

Bereken snel en gemakkelijk uw financial lease maandtermijn
Leasebedrag: €
Uw maandelijkse termijn is
-