Financial Lease berekenen

Bereken snel en gemakkelijk uw financial lease maandtermijn
Uw maandelijkse termijn is
-

Veel gestelde vragen

Onderstaand treft u een overzicht van enkele veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u ons altijd bellen, emailen of het contactformulier invullen, wij staan u graag terzijde!

Waarom zou ik via Lease Fabriek financial leasen?

Dat zou heel verstandig zijn, vele klanten zijn u al voorgegaan. Wij zijn een van Nederlands grootste onafhankelijke tussenpersonen in financial lease oplossingen voor voertuigen én equipment. Wij hebben daarom samenwerkingen met nagenoeg alle banken en maatschappijen en hebben daarnaast speciale tarieven bij deze partijen verkregen, dit resulteert altijd in het voordeligste voorstel. Daarnaast is bij ons de acceptatiekans het hoogst mede door de vele samenwerkingen én onze jarenlange ervaring.

Omdat wij zelf geen autodealer zijn kunnen wij wél altijd onafhankelijk blijven bij financial lease aanvragen. U mag dus altijd zelf bepalen waar en tegen welk bedrag u het voertuig aanschaft. Hierdoor kunnen wij wél onafhankelijk zijn en u altijd van het beste advies en voorstel voorzien en is de aanschaf van het voertuig ook altijd lager.

Onze slogan is niet voor niets “wij shoppen voor u!”

Welke informatie is noodzakelijk voor een aanvraag?

Omdat wij zeer goede bankcontacten hebben zijn doorgaans de ondernemings-en voertuiggegevens voldoende voor een vooracceptatie op financial lease. In sommige gevallen zijn jaarcijfers noodzakelijk. U kunt daarom eenvoudig binnen enkele minuten een aanvraag doen via ons aanvraagformulier.

Hoe snel na de aanvraag weet ik of financial lease mogelijk is?

Veelal binnen 24 a 48 uur kunnen wij u het leaseakkoord doorgeven. Wij informeren u direct indien er meer bekend is over uw aanvraag.

Hoe oud mag een voertuig zijn?

De verschillende banken en maatschappijen hanteren hier diverse regels voor. U kunt echter wel rekening houden met het feit dat wanneer een voertuig 12 jaar oud ‘wordt’ de financial lease dat jaar moet aflopen. Wanneer u rekening houdt met een minimale looptijd van ongeveer 2 jaar (24 maanden), mag een voertuig dus maximaal circa 10 jaar oud zijn of jonger op het moment van aangaan van het leasecontract.

Binnen welke termijn kan het leasecontract en de betaling worden afgewikkeld?

Indien er een akkoord op uw leaseaanvraag is gegeven, kan de afwikkeling al binnen 2 dagen na het akkoord compleet zijn afgewikkeld.

Mag ik ook zelf een dealer uitkiezen?

Lease Fabriek is een onafhankelijk tussenpersoon in lease oplossingen. Wij zijn als een van de weinige financial lease aanbieders geen autobedrijf. U mag dus altijd zelf bepalen waar en tegen welk bedrag u het voertuig aanschaft. Hierdoor kunnen wij wél onafhankelijk zijn en u altijd van het beste advies en voorstel voorzien.

Is de BTW mee te financieren?

Voor ondernemingen die korter dan 1 jaar zijn ingeschreven binnen de registers van de kamer van koophandel is het in sommige gevallen mogelijk dat de BTW wordt meegefinancierd. Bij ondernemingen die reeds langer dan 1 jaar zijn ingeschreven is dit niet mogelijk. Overigens is voor BTW plichtige bedrijven de BTW in veel gevallen direct terug te vorderen, vandaar dat deze BTW veelal niet is mee te financieren.

Waarom bieden jullie zelf geen auto’s aan?

Wij zijn al jaren onafhankelijk actief in lease oplossingen, wanneer wij zelf voertuigen aan zouden bieden is onafhankelijkheid onmogelijk.

Wél hebben wij een groot aantal samenwerkende dealers, waarvan wij enkele van de voorraad voertuigen op onze website hebben geplaatst om u een indicatie te kunnen geven van de kosten en mogelijkheden. Uiteraard mag u bij een van deze samenwerkende dealers een voertuig aanschaffen. Wij bemoeien ons uiteraard niet met de aanschaf en de voorwaarden en condities die hierbij horen.

Staat de rente vast?

Ja, gedurende de gehele looptijd staat zowel de rente als de maandtermijn vast. Wel zo fijn, want zo weet u exact waar u aan toe bent!

Zijn jullie de goedkoopste?

Ja, omdat wij als een van de grootste onafhankelijke lease intermediairs van Nederland bekend staan hebben wij bij diverse banken en maatschappijen speciale tarieven verkregen, daarom kunnen wij altijd het voordeligste voorstel verkrijgen. Wij shoppen voor u!

Kan ik als startende ondernemer ook Financial leasen?

Ja, wij werken samen met bijna alle banken en maatschappijen in Nederland er zijn diverse partijen waar wij u als startende ondernemer kunnen onder brengen. Zelfs als uw onderneming nog niet is ingeschreven in de kamer van koophandel register, maar u wel al een startdatum in het vooruitzicht heeft met een onderbouwd businessplan kunnen wij u van dienst zijn!

Mag ik meer kilometers rijden, zijn deze vrij?

Bij financial lease bent u in principe eigenaar van het voertuig. U mag dus zoveel rijden met de auto als u wenst, zonder dat dit binnen het leasecontract extra kosten met zich mee brengt.

Mag ik aanbetalen?

Uiteraard mag u naast de BTW (indien van toepassing) ook altijd extra aanbetalen of een voertuig bij de verkopende partij inruilen. Hiermee wordt de gevraagde investering lager, waardoor ook automatisch uw maandlast en de totale kosten lager uitvallen.

Welke kosten zijn aftrekbaar?

Er zijn diverse kosten op te voeren en af te trekken binnen uw boekhouding, kijk voor meer informatie onder het kopje “investeren en belastingen”.

Zijn alle kosten inclusief in de maandtermijn?

Nee, bij financial lease bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van wegenbelasting en onderhoud. Daarnaast dient u ook zelf de verzekering af te sluiten en te betalen.

Is een verzekering verplicht?

Ja, naast het feit dat wettelijk een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is voor auto’s is het bij veel maatschappijen en banken verplicht om bij een financial lease overeenkomst tevens een volledige all-risk verzekering af te sluiten en dit later aan te tonen. Daarnaast is dit voor u zelf uiteraard ook van belang, aangezien het een zakelijk voertuig is en deze noodzakelijk is binnen uw onderneming, ook voor u zelf wel zo fijn!

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is een laatste termijn die u dient te voldoen aan het einde van de looptijd. Vaak wordt een slottermijn ingebouwd om de maandelijkse kosten wat te kunnen verlagen. Voor de slottermijn betaald u binnen het maandbedrag wél rente, maar geen aflossing dit zorgt dus voor de lagere maandtermijn.