Land Rover Discovery
2.5 Td5 S | NAP | Zeer nette staat! | 1e eigenaar
Aanschafwaarde: € 10,990.00
Bouwjaar: 2001
Kilometerstand: 173412
Transmissie: Automatisch
Brandstof: Diesel
Kenteken: 19TKZH

Leasetermijnen:

Looptijd Leasetermijn
60 maanden: € 228.08
48 maanden: € 273.43
36 maanden: € 349.43

Omschrijving:

Wij bieden deze 2e eigenaars Land Rover Discovery 2 Td5 uit 2001 aan.

De Discovery werd geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk in 1989. De codenaam voor het project was "Jay" waar eerst nog werd getwijfeld tussen "Highlander" en "Prairie Rover". Het nieuwe model kreeg het chassis en de aandrijving van de duurdere Range Rover.

Hetzelfde?
De tweede generatie, dit type, debuteerde in 1998 en was bij het verschijnen de meest geavanceerde terreinwagen op de markt! Zowel het interieur als het exterieur waren aangepast om een luxueuzere uitstraling te creëren, desondanks leek de Discovery Series II uiterlijk schijnbaar veel op zijn voorganger met de iconische, nu nog gebruikte, niet symmetrische achterdeur. Onderhuids waren er maar liefst 720 onderdelen anders dan bij de voorganger en aan de buitenzijde werden alle bodypanelen gewijzigd met uitzondering van de achterdeur dus. De achterkant was verlengd om een grotere laadruimte te krijgen.

Interieur.
De Discovery heeft een smaakvol interieur, wat er nog steeds goed uitziet bij deze auto! Het deksel van het ruime opbergvak in het midden is in open geklapte toestand overigens een bijzettafeltje voor de passagiers achterin.
De inrichting van de auto is tekenend voor de manier waarom hij wordt gebruikt. De Land Rover is feitelijk een te nette auto om viezigheid in te vervoeren, maar als dat moet is er ruimte genoeg! Het comfort achterin is opvallend goed. Er is een hoop beenruimte en de hemel heeft opbergnetten.

Motorisch.
De Discovery is ondanks zijn leeftijd nog steeds een imposante verschijning op de weg. Hij wordt aangedreven door de zeer sterke TD5 motor, die uitmuntend betrouwbaar is en dus perfect voor een werkpaard. Het 2.5 liter blok met 5 cilinders geeft je 139 Pk en een solide 300 Nm aan koppel. De 5 cilinder is gekoppeld aan een automatische transmissie met 4 versnellingen, overdrive en lage en hoge giering, die het vermogen doorgeeft via de assen naar de 4 wielen. Minimaal 80% van het maximum koppel is beschikbaar in het toerenbereik van 1300 tot 3900 per minuut. Daar kun je dus wat mee! Wat betekent dat in de praktijk? De Td5 is ongekend soepel, is zeer krachtig en is tussen 2000 en 3000 tpm voorbeeldig stil.

Ook is het Discovery platform gebouwd op een ladderchassis, wat ervoor zorgt dat het chassis extreem sterk is en je dus dagelijks een trailer zou kunnen trekken.

Al met al is deze Discovery erg netjes en nog in handen van de 2e eigenaar, de Land Rover is nu alleen opzoek naar zijn 3e!

De hemelbekleding laat wel een beetje zijn ouderdom zien, en begint dus een beetje te hangen.

Bent u opzoek naar een werkpaard, ook voor lange afstanden?! Dan is dit de ideale auto voor u!

Vragen, bezichtiging of een proefrit? Neem dan gerust contact op met Garage Caspers voor de mogelijkheden.
. Dit voertuig staat te koop bij Garage Caspers

Financial lease via Lease Fabriek

Lease Fabriek zoekt voor u naar de best passende en meest voordelige financial lease oplossing op uw situatie. Wij werken met alle banken en maatschappijen samen zodat de acceptatiekans zo groot mogelijk is en wij voor u altijd het voordeligste voorstel uit het vuur kunnen slepen! Contact met onze klantenservice: 072-5317839 of per email via: info@leasefabriek.nl

Financial Lease voor dit voertuig

Bereken snel en gemakkelijk uw financial lease maandtermijn
Leasebedrag: €
Uw maandelijkse termijn is
-